EPAY

Подесување на Mozzilia Thunderbird

 

Во Mozilla Thunderbird, изберете Tools > Account Settings.

 

Внесете го вашето име и меил адреса и притиснете Next.

 

 Внесете ги вашето име и меил адреса. Притиснете "Next". 

 

Изберете "POP" од листата. Во полетo внесете го вашиот incoming server. Доколку вашата маил адреса е Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете , во полето треба да внесетге mail.primer.com.mk. Потоа притиснете Next.

 

Внесете ја вашата меил адреса во полињате "Incoming User Name," и "Outgoing User Name". Потоа пртиснете Next.

 

Во полето "Account Name" внесете го имете на вашиот профил и притиснете Next.

 

Потврдете ги внесетите информации и притиснете "Finish".


Во "Account Settings" прозорецот, изберете "Outgoing Server", кое е прикажано одма под вашиот нов профил.

 

Внесете го името на вашиот SMTP сервер во полете "SMTP  Server". Доколку вашата маил адреса е Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете SMTP серверот ќе биде  mail.primer.com.mk. Во полето "Port" внесете 25.

Селектирајте го полето "Use name and password" и внесете ја вашата меил адреса. Thunderbird. Притиснете OK.

 
< Претходно   Следно >