EPAY

Како да го поврзам LINKSYS SPA2102 уредот во интернет мрежа?
Интернет мрежниот кабел кој има за цел да го поврзе LINKSYS SPA2102 со Интернет мрежата,потебно е едната страна од кабелот да се приклучи во INTERNET приклучокот ,а другиот крај во прикулчокот од антената.(Доколку интернет услугата е од страна на кабелски оператор другата страна од мрежниот кабел да се прикучи во делот кој е наменет за поврзување со интернет мрежата. Напомена: Доколку се работи за Модем потребно е да се приклучи во единствениот излез кон корисничката страна). Откако ќе се поврзе потребно е сијаличките за power и internet да светат константно зелено.
 
< Претходно   Следно >