EPAY

Како да го поврзам LINKSYS SPA2102 уредот со компјутер?

Интернет мрежниот кабел кој има за цел да го поврзе LINKSYS SPA2102 со компјутерот,потебно е едната страна од кабелот да се приклучи во ETHERNET приклучокот ,а другата страна од кабелотво прикулчокот на мрежната карта во компјутерот.


Откако ќе се поврзе потребно е сијаличките за power и internet и phone1 и phone2  да светат зелено.(Доколку има еден телефонски број треба да свети само phone1).

 

Напомена:
Компјутерот потребно е да се сетира да добива DHCP адреса.

 
< Претходно   Следно >